Lars Kroné, ny VD för Wisby Assistans AB och Assistans på Gotland

Företaget tar nu nästa steg i sin utvecklingsprocess och har anställt Lars Kroné som ny VD, från den 1 mars 2018.

Wisby Assistans startades 2003 av Carina Funck och 2017 förvärvades Assistans på Gotland AB som nu drivs som ett dotterbolag till Wisby Assistans vilket gör att företaget nu är en av Gotlands absolut största arbetsgivare sett till antalet anställda, ca 135 årsanställda. Som förmodligen de flesta vet så är båda bolagen gotländska företag inom området personlig assistans och har lokalt kontor i Visby på Herkulesvägen 9.

Lars kommer närmast från en befattning som Regionchef för Avonova, verksamma nationellt inom företagshälsovård. Han är Gotlänning sedan 20 år och har tidigare varit VD och delägare i Hansahälsan. Han var då ansvarig för uppstarten av deras vårdcentral 2008 som numera drivs av Unicare.

Dessförinnan var han bl a chef för delar av Previas verksamhet och chef för SOS Alarms numera nedlagda larmcentral på ön där vård och omhändertagande var en viktig del av verksamheten.

Med sin erfarenhet från angränsande branscher kommer han ha möjlighet att både förstå och, tillsammans med Carina och övriga medarbetare, utveckla företaget i denna bransch som har många utmaningar framför sig. Vinster i välfärden och branschfusk diskuteras livligt i media. Liksom statens intentioner av att sänka kostnaderna för personlig assistans vilket drabbar människor och familjer som ofta har en svår livssituation redan från början.

Vi är glada åt att få Lars Kroné som VD och ser fram emot samarbetet med honom. Carina kommer ändå fortsatt att vara verksam inom företaget för att säkerställa att företaget fortsätter att utvecklas enligt hennes ursprungliga intentioner, att göra skillnad.

För mer information så ring gärna eller titta in till oss för en pratstund över en kopp kaffe.

På återhörande och Välkomna in till oss!

Lars Kroné, 070-7915696
Carina Funck, 070-4914000