LEDIGA TJÄNSTER

Jobba hos oss

För oss är assistenterna vår största resurs och enormt betydelsefulla.  Har du ett stort hjärta, praktiskt handlag och lust att göra skillnad för en medmänniska? Är du bra på att läsa av vad andra behöver och kan ”verka utan att synas”? Då kan det vara dig vi vill anställa!

Uppdraget

Att jobba som personlig assistent är ett viktigt uppdrag. Du får chans att komma nära en annan människa och fungera som hans eller hennes ”förlängda arm”. Ju mer lyhörd du är, ju lättare ni kan kommunicera med varandra, desto smidigare kommer ert samspel att bli.
Då blir det kul att gå till jobbet!

Din arbetsdag kommer att innehålla båda vardagliga praktiska rutinuppgifter, likväl som situationer som kräver mer av flexibilitet och problemlösande. Beroende på vad brukaren behöver och tycker om att göra kommer du att delta i olika aktiviteter.

Frihet och eget ansvar

Som assistent har du stor frihet i jobbet även om du inte bestämmer över dagen. Du jobbar ofta i hemmiljö. Varje brukare har just sina behov av assistans så arbetsuppgifterna varierar beroende på vem du jobbar för. Det kan handla om allt från att ta hand om personlig hygien, assistera på ett jobb eller att gå på café eller andra nöjen. Hos någon kanske du förväntas hålla dig i bakgrunden och bara hjälpa till när det behövs, andra brukare vill att du ska vara med i deras aktiviteter eller behöver ständig handräckning, vilket innebär att din roll blir mer aktiv.

Assistent och brukare som trivs ihop

Just därför är vi noga med vilka vi anställer. Vi vill kunna ge de bästa förutsättningar för att våra kunder ska få en så enkel, trivsam och glädjefylld vardag som möjligt och då är det viktigt för oss att hitta precis de assistenter som passar och fungerar ihop med våra brukare. Det betyder att det finns lika stort utrymme för variationer i personlighet hos våra assistenter som det finns variationer i personlighet och assistansbehov hos våra brukare. Vi gör vårt yttersta för att assistenter och brukare ska fungerar bra ihop. Och när vi lyckats med detta är vi också mycket måna om att våra assistenter ska trivas med oss som arbetsgivare.

Trygg arbetsgivare

Assistans på Gotland har kollektivavtal med Kommunal och vi värdesätter att kunna erbjuda våra assistenter goda arbetsvillkor.  Vi kommer att stötta dig för att du ska trivas i din arbetsgrupp och ge dig möjlighet att utvecklas i ett nära samspel med oss.

Välkommen att anmäla ditt intresse att jobba som personlig assistent hos oss!

Vill du vara en del av mitt team och förgylla min vardag?

Jag söker nu assistenter till både vaken natt och dagpass!…

Är du en flexibel person som tycker om att arbeta oregelbundna tider?

Då är du kanske rätt person för oss! Vi söker en…

Vi söker nu assistenter till vår kund som är beviljad assistans dygnet runt.

Passen är schemalagda kl 8-21 och 21-08. Passen ligger både…

Har du inte hittat något jobb inför sommaren ännu? Titta hit!

Vem söker vi? Vi söker dig som har ett genuint intresse…

Assistenter berättar

Andreas berättar:

Jag kände flera som jobbade som personlig assistent. Jag träffade dem ibland på bussen eller på stan när de var tillsammans med sina brukare. Jag tyckte det verkade vara ett så roligt jobb. De såg ut att trivas tillsammans. Nu har jag jobbat som personlig assistent i några år och känner att jag vill fortsätta att jobba som personlig assistent så länge det bara går. Jag vill vara rockstjärna och assistent, det passar mig perfekt.

Man måste vara påhittig och kunna lösa olika situationer, vara omtänksam och hjälpsam, ha förståelse för vad som ska göras. Det är ofta fina stunder. Jag uppskattar lika mycket som min brukare att till exempel åka och fiska och när han får napp då är det roligt. Jag är glad när han är nöjd.

Samtidigt så har han ju sin problematik på grund av funktionsnedsättningen, det har gjort att jag fått mycket större lugn, förståelse och insikter. Användbart även i mitt privata liv.

Jag tycker om att jag får ta del av hans värld och lära känna hans kompisar, som jag kanske inte lagt märke till om jag inte haft det här jobbet.

Maria berättar:

Dagarna ser väldigt olika ut. Vi har en del fasta punkter som vi utgår från, men annars så utformar vi dagen efter brukarens vilja. Man måste vara lite påhittig i det här jobbet, det underlättar. Vissa dagar vill brukaren bara ta det lugnt då funktionsnedsättningen tagit på krafterna, en annan dag kan det vara full fart hela dan.

Det är viktigt att jag inte tar för stor plats, mitt jobb är på brukarens villkor. Jag tycker det är världens roligaste jobb att vara personlig assistent. Men för att det ska kännas så bra är det viktigt att det ”klickar” med brukaren och mig. Det här jobbet blir ett slags vänskap även om man inte ska gå över gränsen. Jag vill fortsätta med det här jobbet så länge det bara går!

Dessutom gillar jag att jobba för Assistans på Gotland därför att det är en platt organisation. Det är enkelt och lätt att nå fram med synpunkter till arbetsledningen på kontoret. När det finns ett så stort förtroende känner jag mig trygg i mitt arbete.

Emma berättar:

Jag hade tidigare vana med att arbeta med människor i andra yrken innan jag började som personlig assistent, vilket säkert har hjälpt mig. Jag är också van att göra lite av varje så jag tycker att jag klarar att hantera olika situationer som uppstår.

En brukare kan ha helt olika behov av assistans, någon kanske är noga med att assistenten är just en assistent som verkar utan att synas och vill inte ha en kompisrelation. En annan brukare kanske tvärtom vill att assistenten ska hänga med som en kompis och delta i samtal och liknande. I min roll ligger att jag ska läsa av hur brukaren vill ha det och ge assistans på dennes villkor. Som assistent behöver jag vara flexibel i bemötandet.

Kunden och assistenten på bilden har inget med berättelserna att göra.

Intresseanmälan

Vi kontaktar dig när tjänster som passar dig finns tillgängliga

Step 1 of 2
Skicka gärna en bild på dig själv. Filformat: jpg, jpeg, png